Donacije fizičnih oseb pomenijo za družbo najvišjo dodano vrednost, kajti pomagajo izboljševati življenja vsem, ki v tej družbi zaradi različnih vzrokov ne morejo sami poskrbeti zase. Donacija, v katerikoli obliki dejansko predstavlja naš dar nekomu, ki ga potrebuje, ker sam ne more poskrbeti zase.


Dokler bo en sam otrok, če se omejimo samo na našo dejavnost trpel zaradi svoje prizadetosti, ne bo mogel dobiti pripomočka, bo živel v revščini... do takrat Slovenija ne bo socialna država, pa če je beseda socialna stokrat zapisana v ustavo. Socialnost se začne pri vsakem posamezniku. In številni posamezniki so nam vsa leta stali ob strani. Z njimi ustvarjamo lepši svet otrokom in številne uspešno zaključene akcije pomoči širom Slovenije so dokaz, da so se ljudje prav odločili.


Ob tem pa ne pozabite na to, da nevladne organizacije praviloma vrnejo družbi mnogo več, kot od nje dobijo. Za številne ljudi odločitev darovati Humanitarnemu zavodu VID ni težka. Saj so se lahko že neštetokrat prepričali, da ne obljubljamo, ampak naredimo. In to najbolj cenijo pri nas. Vse pomoči so podkrepljene z izročenimi pripomočki otrokom širom Slovenije. Za temi pripomočki stojijo imena in priimki in naslovi otrok. Ti otroci obstajajo, živijo med nami in najlepše je, ko se donatorji o tem sami prepričajo. Za številne pa so dovolj že objave naših akcij v medijih ali pa naših DOBRIH NOVICAH.


Odločitev darovati sredstva za pomoč našim otrokom za številne naše donatorje sploh ni bila težka. Saj s svojo donacijo v različnih oblikah pomagajo tistim, ki si sami ne morejo pomagati. Še posebej je to za njih pomembno v sedanjih kriznih časih. Darovanje v dobrodelne namene je v veliko družinah postulat, ki jih spremlja že dolgo časa. Takšne družine prenesejo čut do dobrodelnosti tudi na svoje otroke.  Zavest, da moraš pomagati znancu, prijatelju ali pa povsem neznani osebi, ki pomoč potrebuje je po njihovem trdnem prepričanju tista vrlina, ki tudi samemu darovalcu daje mnogo. Zato, ker so prepričani, da lahko vsak, ki daruje v dobrodelne namene, ki ima razvit čut za solidarnost računa na to, da bo te deležen, v primeru, da jo bo potreboval, tudi sam. Predvsem pa je prijeten občutek vedno takrat, ko se zaveš, da si nekomu res pomagal!


Vašo pripravljenost pomagati lahko izrazite na več načinov.Vsak od vas je lahko donator - dober človek. Vsakdo, tudi Vi lahko s svojim dobrodelnim dejanjem pomagate otrokom.