Splošni pogoji nakupa na spletni strani www.zavod-vid.si


PRODAJNI DEL DEJAVNOSTI ZAVODA

V zakonu o zavodih je določeno, da dobrodelne, humanitarne organizacije v okviru svoje dejavnosti pridobivanja sredstev za pomoč posameznikom pridobivajo sredstva tudi s prodajo izdelkov in v ta namen opravljajo tržno dejavnost. Sredstva, ki jih organizacije na ta način ustvarijo oziroma pridobijo na trgu so namenjena dejavnosti, za katero je organizacija ustanovljena.


CENE, NAČIN PLAČILA IN DOSTAVA

Vse navedene cene  proizvodov so končne maloprodajne cene navedene v Evrih (EUR).


STROŠKI POŠILJANJA

KNJIGE: Vse knjižne izdaje zavoda VID se pošiljajo na področju Slovenije brez stroškov poštnine.  Pri pošiljkah v države EU in izven EU se upoštevajo stroški po ceniku pošte Slovenije oziroma drugih ponudnikov poštnih in paketnih storitev - hitra pošta ipd.


URS SURBECK BIOENERGETIKUM: Proizvodi iz programa  Bioenergetikum Urs Surbeck se pošiljajo  s stroški poštnine po ceniku pošte Slovenije. Pri pošiljkah v države EU in izven EU se upoštevajo stroški po ceniku pošte Slovenije oziroma drugih ponudnikov poštnih in paketnih storitev - hitra pošta ipd.


POSTOPEK SPREJEMA NAROČIL

FIZIČNE OSEBE:  Po prejetju vašega naročila vam po pošti ali e-pošti pošljemo predračun. Ko je predračun plačan, vam izdelek takoj oz. najkasneje v roku 5-ih delovnih dni po prejetem plačilu na naš TRR pošljemo po pošti. Račun o opravljenem plačilu kupnine boste prejeli po pošti skupaj z naročenim izdelkom.


PRAVNE OSEBE: Po prejetju vašega naročila vam po pošti ali e-pošti pošljemo predračun. Ko je predračun plačan, vam naročeno blago takoj oz. najkasneje v roku 5-tih delovnih dni po prejetem plačilu na naš TRR pošljemo po pošti. Račun o opravljenem plačilu kupnine boste prejeli po pošti skupaj z naročenim izdelkom.


V primeru, da imate kakršnokoli vprašanje v zvezi z nakupom ali dostavo knjig in drugih naših proizvodov  smo vam na voljo na e-poštnem naslovu: External link opens in new tab or windowinfo@zavod-vid.si.


POSTOPEK NAKUPA PROIZVODOV

Poslano naročilo nakupa s strani kupca je dejansko prodajna pogodba in zavezuje obe stranki k izpolnitvi.  Ob naročilu/nakupu sprejemate prodajne pogoje.  S sprejetjem prodajnih pogojev izrecno potrjujete, da se z oddajo naročila - gumb "pošlji" - strinjate s plačilom oziroma, da ima vaše naročilo obveznost plačila.


KAKO NAROČITE ŽELENE PROIZVODE?

Ob vsakem proizvodu/knjigi se nahaja tudi obrazec za naročilo/nakup. Če želite izdelek naročiti/kupiti preprosto izpolnete  naročilnico, kjer vpišete vse potrebne podatke, ki jih potrebujemo za izvedbo naročila. Na vaše poslano naročilo se bomo odzvali v najkrajšem možnem času. Po potrebi vas bomo tudi poklicali.


POGOJI ODSTOPA OD POGODBE

Potrošnik lahko odstopi od pogodbe o nakupu izdelkov v 14 dneh od prejema izdelka s pisnim sporočilom dobavitelju in mora nato izdelek vrniti v nadaljnjem roku 14 dni od odstopa od nakupa. Lahko pa izdelek vrne v roku 14 dni od prejema izdelka in se šteje to za sporočilo o odstopu od pogodbe. Pri odstopu od pogodbe kupcu vrnemo vsa vplačila (plačana cena izdelka in stroški poštnine) v roku 14 dni od dneva prejema pisnega odstopa od nakupa. Blago mora biti nepoškodovano, neodprto, neuporabljeno ter v enaki količini in v originalni embalaži. Obvezno priložite račun in pošljite na naslov zavoda s pripisom “vračilo”. Naslov zavoda, kamor je potrebno poslati izdelek, ki ga vračate najdete na računu, ki vam je bil z izdelkom poslan. Poštnino vračila plača kupec. Vračila bodo rešena v petih delovnih dneh od prejema reklamacije. Pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja. Dostop do nje je možen z osebnim obiskom na sedežu podjetja.


VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Upravitelj spletne strani se zavezuje, da bo spoštoval določbe Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov. Osebni podatki pridobljeni od kupcev na spletni strani zavoda so varovani in brez njihovega pisnega soglasja ne bodo posredovani tretjim osebam. Upravitelj spletne strani si pridržuje pravico do vzpostavitev poslovnega kontakta za reševanje morebitnih nejasnosti pri preverjanju podatkov ali naročila oziroma za reševanje morebitnih nesoglasij.


INFORMACIJE

Za morebitne dodatne informacije smo vam ves čas na voljo na info@zavod-vid.si External link opens in new tab or window, kjer vam bomo z veseljem pomagali in odgovorili na zastavljena vprašanja, predloge in želje.


IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Verjamemo, da se da s pametno besedo, potrpljenjem in dogovorom rešiti vsak problem.  Verjamemo tudi, da sodno reševanje sporov ne sodi med kultivirane ljudi.  Le v kolikor se kakršenkoli spor ne bi dal razrešiti po miroljubni poti, se za sodno pristojno sodišče določa sodišče po sedežu zavoda VID.


Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.


Zavod VID, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno dobrodelno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi External link opens in new tab or windowTUKAJ. Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.


ODREK ODGOVORNOSTI

Kljub temu, da uporabniki proizvodov, ki jih prodajamo, ter tehnik, informacij in načinov samozdravljenja, kateri so opisani v knjigah, poročajo o pozitivnih učinkih na njihovo zdravje in o pozitivnih spremembah v njihovem življenju vas ne nagovarjamo k opustitvi uradne medicine. Pred uporabo tehnik in metod samozdravljenja, ki se odvijajo na raznih nivojih obstoja posameznika se po potrebi obrnite na izkušenega terapevta ali zdravnika. V primeru uživanja proizvodov mora stranka upoštevati navodila in doziranje, ki ga je določil proizvajalec.KONČNA DOLOČILA

Uporabnik potrjuje ob nakupu, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne strani zavoda VID in da se z njimi strinja.


Pridržujemo si pravico do sprememb cen brez predhodne najave.


Želimo vam uspešno nakupovanje in hvala, ker tudi z vašim nakupom omogočate naše delo in boljše življenje otrok s posebimi potrebami.